horeca inrichting, tafel, barstoel , cafe, miniforms, lariks fineer, blumenampel, atelier haussmann, terrazzo

Belleman Cafe


17/12/2022

Totale renovatie met focus op beleving en sfeer.

De nieuwe inrichting van cafe Belleman Pub creëert  beleving en sfeer. Hiervoor werd niet alleen de inrichting maar ook het concept  volledig herdacht door Pieter Thooft.

Aangezien het terras een grote troef is werd de toog naar de inkom verplaatst, waardoor er achteraan meer plaats vrijkomt voor zitplaatsen. Het maatwerk en meubilair is perfect op elkaar afgestemd.  De verlichting met smalle gradenbundels (led – 9°)  zorgen voor een gezellige sfeer en de akoestiek is verzorgd door naadloos spuitwerk.

De achtertoog is opgebouwd met een verstelbaar moduleer baar rekken systeem met indirect licht, waardoor de terracotta tegels mooi geaccentueerd worden.

De voortoog is gemoduleerd met stalen kokers en heeft een druppelvormige terrazzo blad. De terrazzo is op maat samengesteld en uniek voor dit project.

De organisch gevormde zitbank zorgt voor een optimale benutting,  ook de tafels werden op maat gemaakt om perfect aan te sluiten bij het barmeubel. De materialen, texturen en kleuren zorgen voor een samenhangend geheel doorheen het hele interieur.

 

20220625-NB-040-GE-006-REG_20220624222104

Hip wonen op een oud schip

21/12/2019

Het anker uitgooien in de stad – artikel Steps Magazine

Viva Noëlla

de standaard wonen

Wonen op het water – artikel De Standaard Wonen & Reizen

Joma moto – winkelconcept motorkleding

29/06/2019

Joma moto is verhuisd en kiest resoluut voor een nieuwe look. Interieur concept en winkelinrichting door interieurarchitect Pieter Thooft.

 

https://www.friendproductions/videos/2231131807145020/

 

 

 

 

Elektrogroothandel ERM investeert in de toekomst

21/10/2018

Concept en inrichting toonzaal met belevingsruimte door interieurarchitect Pieter Thooft.

 

Derde generatie kappers verhuist naar Destelbergen

Nelson Hairteam verhuist na 66 jaar van Gentbrugge naar de Dendermondesteenweg in Destelbergen. Guigone Neyt (40) zet er de kapperszaak van grootvader André en vader Nelson voort. “Klanten hebben verandering nodig. Maar dit is wel de laatste stap”, zegt ze lachend.  Interieurarchitect Pieter Thooft stond in voor de totaalinrichting van het kapsalon.

 

The Hide aan Nederkouter biedt verblijfstoeristen alternatief voor hotel

30/12/2017

Gent telt vanaf volgend jaar ongeveer 500 hotelkamers meer, maar niet alleen van grote keters. Aan de ­Nederkouter opent in mei 2018 The Hide: zeven appartementen, waar toeristen zich volledig thuis kunnen voelen.

“Voor de inrichting van de appartementen werken we samen met binnenhuisarchitect Pieter Thooft, die samen met zijn partner de interieurdesignzaak Four Rooms in Mariakerke openhoudt. En aangezien één appartement klaar en ingericht is en het toch volop shoppingperiode is, vormen we het appartement tot 7 januari om tot een tijdelijke interieurboetiek”, besluit Symons.

Drie interieurarchitecten reflecteren over wonen in de digitale age.

05/03/2018

Inside Out vroeg aan drie interieurarchitecten om te reflecteren over de samenleving, en hoe onze huidige levensstijl zijn stempel drukt op onze interieurs. Die denkoefening leverde een moodbox op in drie delen, waarbij Pieter Thooft de laatste box ingericht heeft.

De ruimte kreeg donkere tinten mee voor een intiem, beschut gevoel. Een gebundelde licht-straal licht één object uit: een zwevend zitmeubel dat je triggert om de intieme setting op een andere manier te beleven. Het meubel nodigt ook uit om tot rust te komen. een beetje zoals je vroeger in de tuin uren kon zitten dromen in de typische schommelbanken.

Wanneer je op de Foating Divan plaatsneemt, kan je je hoofd helemaal laten leeglopen.